Mijn werkwijze

Tijdens mijn begeleiding sluit ik aan bij jouw verhaal, gevoelens en gedachten en kies ik vanuit de verschillende psychologische stromingen die elementen die het beste passen bij jou, de hulpvraag maar ook bij mij.

Het eerste gesprek is een wederzijdse kennismaking (intakegesprek) waarin aandacht is voor de reden van je komst. Om je beter te leren kennen stel ik vragen over jouw jeugd, opleiding, werk, ingrijpende gebeurtenissen, lichamelijke en psychische klachten en ben ik erop gericht om de hulpvraag te verhelderen. Een volgende stap is vaak het verkrijgen van inzicht in bijvoorbeeld terugkerende patronen, de dynamiek van familiesystemen en de invloed hiervan op je gedrag, gevoel en gedachten. Maar alleen met inzicht ben je er nog niet. Acceptatie van wat er is en is geweest, is belangrijk om verder te gaan. Je leert om bewuster stil te staan bij je gevoelens en wat deze je vertellen. Hierdoor zie je mogelijkheden om je eigen gedrag en visie op het leven te veranderen.

In mijn werk vind ik transparantie, oprechtheid, echt contact en humor belangrijk.

“Give me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.” — Reinhold Niebuhr —